The Cannabis Science & Policy Summit: Σύνοψη και βασικά θέματα συζητήσεων

Το 2016, και τα πράγματα για την κάνναβη φαίνονται πολύ διαφορετικά. Οι πολιτείες των ΗΠΑ με αιχμή του δόρατος τις δικές τους πρωτοβουλίες προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την ιατρική και ψυχαγωγική κάνναβη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ίσως γέρνει προς αυτή τη πλευρά, καθώς άφησε πιθανότητες αναδιάταξης της κάνναβης από το Παράρτημα Ι των ναρκωτικών αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η έξαρση έφερε στο προσκήνιο μια σειρά από κερδοφόρες επιχειρήσεις, από τη διανομή κάνναβης ως τις πωλήσεις και τα σύνεργα για την βλάστηση μέχρι την έλευση εξειδικευμένων ομάδων συμφερόντων και συμβουλευτικών πρακτικών. Εν ολίγοις, το βασίλειο της κάνναβης αυτές τις μέρες είναι κατειλημμένο από πολύ σοβαρούς ανθρώπους, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.
Σπάνια η αλλαγή αυτή να ήταν πιο εμφανής πριν από το New York City’s Cannabis Science & Policy Summit , που πραγματοποιήθηκε πριν 1 μήνα.
Το συνέδριο δεν ήταν μόνο ένα φόρουμ για να συζητήσουν τα διάφορα αινίγματα πολιτικής που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κάνναβης, αλλά χρησίμευσε επίσης ως ένας μικρόκοσμος, τόσο για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του κινήματος της νομιμοποίησης της κάνναβης συνολικά.
Οι σημαντικές πολιτικές επικεντρώνονται:
Θα πρέπει να συγκριθεί η κάνναβη με το αλκοόλ ή με τα φάρμακα;
Ενώ δεκάδες θέματα που σχετίζονται με την κάνναβη συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής, ένα από τα πιο διαδεδομένα ήταν το ερώτημα του πώς να σκεφτούμε την κάνναβη για να πάμε μπροστά: Σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και αξιωματούχοι επιβολής του νόμου το σκεφτούν όπως το αλκοόλ, θα το ρυθμίζουν ως τέτοιο; Ή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ρυθμίζεται περισσότερο σαν ένα φάρμακο; Πρόκειται για ένα δύσκολο ερώτημα που έλαβε πολλαπλές απαντήσεις από ομιλητές κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης.
Η σκέψη της αντιμετώπισης της κάνναβης, όπως το αλκοόλ δεν ήταν δημοφιλής μεταξύ πολλών ομιλητών της συνόδου κορυφής. Ο Kevin Sabet, διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής για τα Ναρκωτικά και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στη σχολή της Ιατρικής, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της ειδικής ομάδας κατά τη σύνοδο κορυφής, κατήγγειλε την αντιμετώπιση της κάνναβης, όπως το αλκοόλ, τονίζοντας την αντίθεσή του στην κάνναβη και στους λόγους δημόσιας ασφάλειας.
“Πως θα αντιμετωπίσουμε την κάνναβη ως αλκοόλ αφού όλοι συμφωνούμε ότι το αλκοόλ είναι μια καταστροφή;”, είπε ο Sabet.
“Λοιπόν, γιατί να αντιμετωπίσουμε την κάνναβη με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ένα άλλο πράγμα που είναι πολύ χειρότερο; Δεν έχει νόημα. Είναι σαν να λέμε, ας πηδήξει κάποιος από τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου αντί του έκτου ορόφου, ίσως είναι καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο.”
Άλλοι πιστεύουν ότι ο ευκολότερος τρόπος θα ήταν να συνδυαστεί η τρέχουσα διχοτομία σε μια ενιαία οντότητα. Σύμφωνα με τον Miles Light του Marijuana Policy Group, κάτι τέτοιο θα απλοποιήσει το σύστημα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κρατικά έσοδα.
“Το Κολοράντο χάνει σημαντικά φορολογικά έσοδα, διότι σχεδόν το 50% των αγοραστών επιλέγουν την ιατρική διαδρομή,” είπε ο ίδιος. “Το νέο μοντέλο της Ουάσιγκτον είναι πολύ καλύτερο”.
Ενώ οι απόψεις διίστανται σχετικά με το θέμα, η συναίνεση μεταξύ πολλών ομιλητών ήταν ότι η πολιτική για την κάνναβη και η σκέψη γύρω από αυτή, θα πρέπει να προχωρήσει πέρα από την άκαμπτη σκέψη της νομιμοποίησης έναντι της απαγόρευσης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μark Kleiman, καθηγητή της Δημόσιας Πολιτικής στο NYU’s Marron Institute of Urban Management και ενός κύριου διοργανωτή της διάσκεψης κορυφής, το ολοένα και πιο περίπλοκο τοπίο απαιτεί διεύρυνση της σκέψης ανάμεσα σε πολιτικούς όσο και στους καταναλωτές.
“Υπάρχουν πολλές πλευρές της απαγόρευσης, υπάρχουν πολλές πλευρές της νομιμοποίησης”, είπε.
“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι όλες οι απαγορεύσεις είναι καλύτερες ή χειρότερες από ό, τι το σύνολο της νομιμοποίησης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι το δικαίωμα απαγόρευσης ή το δικαίωμα νομιμοποίησης είναι το ίδιο σε κάθε δικαιοδοσία. Υπάρχουν πολλαπλές διαστάσεις και απαιτείται προσεκτική ανάλυση της πολιτικής. ”
Η παρουσία της μεγάλης βιομηχανίας
Το ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων στη βιομηχανία της κάνναβης ήταν επίσης ένα καυτό θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής. Πολλά από τα μέλη του πάνελ συμφώνησαν ότι η κατανάλωση κάνναβης μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία σε κάποιους χρήστες, ιδιαίτερα αν η ουσία καταναλώνεται από εκείνους με ψυχιατρικές ή άλλες ασθένειες. Ο Kleiman εξέφρασε την ανησυχία του για τα αποκλίνοντα συμφέροντα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας ότι οι δύο ήταν σχεδόν διαμετρικά αντίθετοι μεταξύ τους.
“Αν δημιουργηθεί μια βιομηχανία για κέρδος από την πώληση κάνναβης, το εμπορικό ενδιαφέρον είναι ακριβώς το αντίθετο από το δημόσιο συμφέρον.”
Έλλειψη Διαφορετικότητας
Ένα άλλο συχνό θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής ήταν η έλλειψη της διαφορετικότητας τόσο εντός του κλάδου όσο και στη σύνοδο κορυφής. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έτειναν να είναι λευκοί, αρσενικοί, μεσήλικες, και με υψηλό εισόδημα. Έτσι, τίθεται το ερώτημα πώς ένας μέσος νέος χρήστης κάνναβης-χωρίς υψηλό εισόδημα, μπορεί να αναμένει να έχει τα ίδια συμφέροντα και τις ανησυχίες και πόσο μάλλον να εκπροσωπείται από ανθρώπους που φαίνονται να μην έχουν κανένα κοινό στοιχείο.
Αντί να αποφεύγουν αυτήν την πραγματικότητα, οι ομιλητές συζήτησαν ανοιχτά το θέμα και τις πιθανές αιτίες. Υπήρχε ακόμη και ένας ολόκληρος πίνακας αφιερωμένος σε ένα υποσύνολο του θέματος, με τίτλο “Η κάνναβη: Νομιμοποίηση & φυλετική ανισότητα.”
“Είναι ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα, και αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, και η βιομηχανία να γίνει πιο ποικιλόμορφη, “λέει ο Jeremy Ziskind, ο Διευθυντής Marketing της BOTEC Analysis, μια ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία, και ένας από τους διοργανωτές της συνόδου κορυφής.
“Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε περισσότερες φωνές μειονοτήτων. Δεν είναι τέλειο, και αυτό ακριβώς αντανακλά τη βιομηχανία αυτή τη στιγμή. ”
Αλλά τι γίνεται με το ρόλο των γυναικών; Στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αποφοιτήσουν από το κολέγιο, και έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες όσον αφορά την εκπροσώπηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όμως, από τους 90 ομιλητές της συνόδου κορυφής, μόνο 24 ήταν γυναίκες.
Σύμφωνα με την Sandra Mullins, ανώτερη σύμβουλος σε θέματα πολιτικής της πολιτείας της Ουάσιγκτον, είπε ότι ενώ οι γυναίκες κερδίζουν εκπροσώπηση σε αυτά τα είδη των ακαδημαϊκών ρυθμίσεων, εξακολουθεί να υπάρχει ένας τρόπος που το ευρύ κοινό σκέφτεται σχετικά με τους ρόλους των γυναικών.
https://www.merryjane.com/news/should-weed-be-compared-to-alcohol-or-medicine